Intervjuver

Interjuver med boråds representanter

 

Intervju med Irrblosset

Varför ska man starta upp en boendeförening?

Fördelarna med att ha ett boråd är många! Framförallt är det ett perfekt sätt att kunna ha smidig kontakt med hyresvärd och förbättra förhandlingsmölligheterna för de som är boende på området. Vidare kan man även hjälpa till med att skapa en god stämning på boendeområdet. 

Varför gick du med i styrelsen?

Jag gick med i borådet för både det trevliga hänget med kompisarna men även för att kunna hjälpa till med att förbättra boendeområdet.

Vad skulle du säga till någon som funderar på att söka till borådsrepresentant?

Passa på att sök nu! Det är många boenderåd som söker nya medlemmar till nästa år:)

Uppfylldes dina förväntningar?

Mina förväntningar uppfylldes verkligen! Man har möjlighet att båda hjälpa till med frågor som påverkar ens boendesituation men även ha trevligt häng med nya kompisar. Det är också ett perfekt sätt att lära känna folk från flera olika utbildningar.

 

Intervju med Vattentornet

Varför ska man starta upp en boendeförening?

Det bästa med att starta ett boråd är att det finns någon i närheten som man kan vända sig med frågor och funderingar kring allt som har med sin boende miljö att göra. Det är jättekul att känna att man gör skillnad för de som bor på boendet.

Varför gick du med i styrelsen?

För just Borådet Vattentornet så är det lite speciellt eftersom vi har en studentpub som är det vi lägger fokus på. Jag gick med i styrelsen främst för puben, då jag själv inte bor på Vattentornet, men vi hjälper naturligtvis människor med uthyrning av lokaler och utlåning av t.ex stege m.m.

Vad skulle du säga till någon som funderar på att söka till borådsrepresentant?

Söker man vårat boråd så söker man också till Pub Vattentornet vilket innebär att man måste både jobba och sköta puben samt allrum m.m. Det är dock fantastisk kul att jobba i puben, man träffar mycket nytt folk och lär sig en hel del om öl!

Hur mycket tid lägger man ned på boendeföreningen?

Som kassör så lägger jag mer tid under vissa perioder, t.ex när det är dags att deklarera. Men i vanliga fall tar det upp ca 2-4 timmar i veckan om man räknar med våra veckomöten samt jobba 2-3 pass i puben varje kvartal.

Vad händer en vanlig vecka hos Vattentornet?

En vanlig vecka börjar alltid med möte med styrelsen för att planera veckan för puben och se om det är några frågor eller förbättringar kring puben/boendet.Senare i veckan kollar jag posten för att se om några fakturor ommit som måste betalas. Har man sedan ett pass i puben torsdag/fredag så jobbar man där 18-01. 

Vad är det bästa med att vara med i Vattentornet?

Som tidigare nämnt, är det väldigt kul att träffa mycket nya människor, men också hjälpa dem med boendefrågor och att jobba i puben.

Finns det något negativt med att vara med i Vattentornet?

Det som kan vara negativt med just vårat boråd är att allt inte alltid går som man tänkt sig. Man måste kunna ta feedback när någon har synpunkter på ens arbete. 

Uppfylldes dina förväntningar?

Ja absolut! Att jobba med borådet har gett mig många fina minnen och gjort att jag träffat många härliga människor som jag aldrig kommer glömma. 

 

Intervju med FR Ryd

Intervju med Ordförande angående sitt engagemang i boendeföreningen FR Ryd

Boendeföreningen FR Ryd finns till för att skapa en länk mellan hyresgästerna och KOMBO och för att kunna förenkla studenternas vardag genom att exepelvis låna ut symaskiner och liknande saker som är dyra eller som man inte använder så ofta.

Varför gick du med i styrelsen?

Att man går med i styrelsen för en viss boendeförening kan ha sitt ursprung i många olika saker. I mitt fall började det hela med att jag var uppe på FR Ryds kansli för att låna en pryl. Där blev jag intresserad av föreningen och det slutade med att jag valdes in som ordförande för styrelsen på föreningens stämma. Detta år är jag kassör för föreningen och jag ser fram emot att börja engagera mig igen efter sommarens uppehåll.

Vad händer en vanlig vecka hos FR Ryd?

Det är helt beroende på vad som är uppe på agendan för tillfället, men varannan vecka har vi styrelsemöte och två gånger i veckan har vi kansliet och cykelverkstaden öppna för att våra medlemmar ska kunna låna saker av oss och ha tillgång till verktyg för att exempelvis laga cykeln.

Vad är det bästa med att vara med i FR Ryd?

Det bästa med att vara aktiv i en förening är att man gör något mer än att enbart studera, men det roligaste med att vara med i FR Ryd tycker jag är att se resultat på att föreningen blir bättre och utvecklas ständigt. Självklart är det även väldigt roligt med gemenskapen i styrelsen, att få träffa andra som läser andra program och därför besitter andra kunskaper och erfarenheter.

Finns det något negativ med att vara med i FR Ryd?

Det sämsta med att vara med i FR Ryds styrelse är att det kan bli lite mycket ibland att göra. Detta beror på att man överlag bestämmer själv hur mycket man ska ta på sig att göra, men att det är så roligt att man ibland får för mycket att ordna med. Självklart tycker jag det inte är särskilt roligt när styrelsen stöter på motgångar eller när det går lite långsamt. Dock lär man sig mycket av det istället.

Hur mycket tid lägger man ned på boendeföreningen?

Det beror helt och hållet på vad man gör det hela till. Är styrelsen väldigt upptagen med andra saker kan det kanske vara smartast att bestämma att man gör det som behövs för att föreningen ska hålla sig flytande men inte mer tills det lugnar ner sig. Dock tycker jag personligen att man alltid kan göra allt mycket bättre.

Varför ska man starta upp en boendeförening?

Man lär sig väldigt mycket om föreningslivet och om sig själv. Jag har till exempel lärt mig hur jag ska göra för att samarbeta bäst med andra och hur man bäst planerar för att ett projekt ska genomföras på bästa sätt. FR Ryd var redan en aktiv förening när jag kom med i styrelsen men jag kan tänka mig att det skulle ha varit kul att få starta upp en förening från grunden och att det hade varit en bra merit.

 

 

Logga in

Registrera

Genom att klicka på knappen godkänner du villkoren

Avbryt

Glömt?