Nödbostad

 

KOMBO erbjuder nödbostad

 

För de nyintagna studenter som inte funnit boende innan de anländer till Linköpings universitet så erbjuder KOMBO nödbostad under perioden 1 augusti och 30 september. Det kommer finnas ett i Linköping och ett i Norrköping, båda med gångavstånd till campus.  Nödboendet är mycket enkelt utrustat med luftmadrasser, kyl, frys, mikrovågsugn, köksbord med stolar och ett basutbud av porslin, glas och bestick. Dusch och toalett finns. Kontakta gärna KOMBO om förbrukningsartiklarna är på väg att ta slut. Detsamma gäller om någonting i bostaden skulle gå sönder.

Du kan köpa täcke, kudde och sängkläder på KOMBOs kontor men vi har tyvärr inte möjlighet att erbjuda uthyrning av sängkläder. 

I Linköping och Norrköping är sovplatspriset 100 kr per natt. Obs: vi tar enbart kontanter! Biljett måste lösas i förväg (senast kl. 17.00 samma dag) på vårt kontor (Linköping i Kårallen, plan 2, Norrköping i kårhuset Trappan). Om man ska bo under en helg måste biljett till hela helgen lösas senast klockan 17.00 på fredagen. Oanvänd biljett återlöses ej (oavsett anledning). Det går inte att förboka biljetter. I samband med biljettköp får man skriva på ett hyreskontrakt (se kontrakt)

Nödbostaden är inte tänkt för boende under längre tid; kom ihåg att det kan bo många studenter i lägenheten och att du inte får vistas i den under dagtid. Om vi har lediga nycklar finns det möjlighet att låna en nyckel till Nödbostaden, mot en deposition på 500 kr som återfås vid återlämning inom avtalad tid. Depositionen återfås när nyckeln återlämnas innan 11:15 (Linköping)/12:45 (Norrköping) dagen efter din senaste natt i nödbostaden. Nyckeln kvitteras ut på kontoret och den person som kvitterat ut den är personligt ansvarig för nyckeln. Borttappad nyckel debiteras med 1500 kr, inklusive innestående deposition. Den som kvitterar ut en nyckel är skyldig att ta emot samtal från övriga boende och att släppa in andra studenter på överenskommen tid, mot uppvisande av giltig biljett (se nyckelkvittens).

Det kommer så långt som möjligt finnas boende som reserveras för tjejer.

De som ska sova i nödboendet men inte har en nyckel, får kontakta studenter med nyckel för att bli insläppta. Telefonlistor till dessa studenter finns hos KOMBO.

Om man ska bo flera nätter i nödboendet får man lämna sina saker i lokalen under dagtid på eget ansvar. KOMBO kan tyvärr inte ansvara för privata föremål i Nödbostaden, oavsett tidpunkt på dygnet.

Vanligen behöver man inte använda nödboendet speciellt många nätter eftersom det är mycket lättare att hitta boende när man väl är på plats. Vi svarar gärna på frågor under kontorstid på expeditionen eller på telefon 013 - 28 28 05 (Linköping)/ 011-36 34 24 (Norrköping).

Logga in

Registrera

Glömt?