Nödbostad

Nödbostad

För de nyintagna studenter som inte funnit boende innan de anländer till Linköpings universitet så erbjuder KOMBO nödboende. För att kunna nyttja våra nödboenden så måste man ha ett konto på vår hemsida. Samtliga nödboenden är mycket enkelt utrustat med tältsängar. Kyl, frys, spis, ugn, mikrovågsugn, köksbord med stolar och ett basutbud av köksgeråd finns i bostaden, likaså dusch och toalett. 

Linköping

I Linköping finns nödboende tillgängligt från början av augusti och till mitten av oktober. Nödboendet består av en lägenhet på 2-3 rum vilken delas med upp till 15 andra studenter. I Linköping är sovplatspriset 120 kr per natt och 800 kr per vecka. Endast kortbetalning. Biljett måste lösas i förväg (senast kl. 16.30 samma dag) på vårt kontor (HusEtt - campus Valla). Om man ska bo under en helg måste biljett till hela helgen lösas senast klockan 16.30 på fredagen. Oanvänd biljett återlöses ej (oavsett anledning). Det går inte att förboka biljetter. I samband med biljettköp får man skriva på ett hyreskontrakt.

Norrköping

I Norrköping finns nödboende tillgängligt från mitten av augusti till mitten av september. Nödboendet består av en lägenhet med ett rum vilken delas med 1-2 studenter. Är du i behov av nödbostad i Norrköping, ring oss måndag-fredag mellan 10-16.30. Lunchstängt mellan 13-14. OBS! Då möte för kontraktskrivning måste bokas in i förväg ring i god tid! Vi kan inte garantera att ett möte kan ske samma dag.

 

Du kan köpa handduk, täcke, kudde och sängkläder på KOMBOs kontor till en låg kostnad. Det finns luftmadrasser att låna på KOMBOs kontor för den som föredrar det framför tältsängarna.

Nödbostaden är inte tänkt för boende under längre tid; kom ihåg att det kan bo många studenter i lägenheten och att du inte får vistas i den under dagtid. Du kvitterar ut en tagg till byggnaden och får en kod till lägenheten, borttappad tagg debiteras med 1500 kr.

Om man ska bo flera nätter i nödboendet får man lämna sina saker i den under dagtid på eget ansvar. KOMBO kan tyvärr inte ansvara för privata föremål i nödbostaden, oavsett tidpunkt på dygnet.

Vanligen behöver man inte använda nödboendet speciellt många nätter eftersom det är mycket lättare att hitta boende när man väl är på plats. Vi svarar gärna på frågor under kontorstid på expeditionen eller på telefon 076-0056828/076-0080448

KOMBO-kontoret finns i HusEtt på campus Valla, i närheten av A-huset. Öppettiderna är vanligtvis måndag till fredag, 10.00-16.30, även om vissa variationer kan förekomma.

 

Vandrarhem i eller nära Linköping och Norrköping

 

Om du inte hittat boende innan terminen börjar rekommenderar vi att du bokar några nätter på vandrarhem eller hotell. Nedan listar vi de vandrahem som ligger på gång-eller cykelavstånd alternativt en kortare tur med pendeltåg eller buss från campus Valla, US eller Norrköping. Det finns även gott om vandrarhem utanför Linköping och Norrköping som kräver lite längre restid som kan vara värda att kolla in, särskilt om du har tillgång till bil(ej listade här).

Det finns kollektivtrafik till vandrahemmen utanför städerna, kom ihåg att kolla buss- och tågförbindelserna på Östgötatrafikens hemsida!

På Booking.com samt Hotels.com kan du ibland hitta hotellrum till avsevärt reducerade priser.

 

Linköpings vandrarhem (Linköping)

Valla folkhögskola (Linköping)

Freja Vandrarhem (Linköping)

Hilma Winblads bed and breakfast (Linköping)

Apartments Sweden Homes (Linköping)

Home hostel Nebo (Linköping)

Kvarteret Integralen (Linköping)

Boxholms brukshotell (Linköping)

Centralstationens rumsuthyrning (Norrköping)

Forenom (korttidsuthyrning av möblerade lägenheter, Norrköping)

Gustad Bed & breakfast (Vikingstad)

Kullagården (Linköping, landet, bil rekommenderas)

Svenska turistföreningen (Linköping, landet, bil rekommenderas)

Vandrarhem Mjölby (Mjölby)

 

Annat tillfälligt boende

Genom Couchsurfing kan du också hitta tillfälligt boende.

AirBnB är en sida där privatpersoner hyr ut rum, lägenheter och hus för kortare perioder.

 

Lycka till och välkommen till Linköpings universitet!

 

 

Logga in

Registrera

Genom att klicka på knappen godkänner du villkoren

Avbryt

Glömt?