Nödbostad

 

För de nyintagna studenter som inte funnit boende innan de anländer till Linköpings universitet så erbjuder KOMBO nödboende under perioden 1 augusti och 30 september. Nödboendet består av en lägenhet på 2-3 rum vilken delas med upp till 15 andra studenter och är mycket enkelt utrustat med tältsängar. Kyl, frys, spis, ugn, mikrovågsugn, köksbord med stolar och ett basutbud av köksgeråd finns i bostaden, likaså dusch och toalett. Det kommer finnas två i Linköping med gångavstånd till campus.  

Du kan köpa handduk, täcke, kudde och sängkläder på KOMBOs kontor till en låg kostnad. Det kommer även finnas luftmadrasser tillgängliga i lägenheterna för den som föredrar det framför tältsängarna.

I Linköping är sovplatspriset 100 kr per natt. Biljett måste lösas i förväg (senast kl. 17.00 samma dag) på vårt kontor (Linköping i Kårallen). Om man ska bo under en helg måste biljett till hela helgen lösas senast klockan 17.00 på fredagen. Oanvänd biljett återlöses ej (oavsett anledning). Det går inte att förboka biljetter. I samband med biljettköp får man skriva på ett hyreskontrakt (se kontrakt).

Nödbostaden är inte tänkt för boende under längre tid; kom ihåg att det kan bo många studenter i lägenheten och att du inte får vistas i den under dagtid. Det finns ett begränsat antal nycklar till Nödbostaden att låna mot en deposition på 500 kr som återfås vid återlämning inom avtalad tid. Depositionen återfås när nyckeln återlämnas innan 11:15 (Linköping) dagen efter din senaste natt i nödbostaden. Nyckeln kvitteras ut på kontoret och den person som kvitterat ut den är personligt ansvarig för nyckeln. Borttappad nyckel debiteras med 1500 kr, inklusive innestående deposition. Den som kvitterar ut en nyckel är skyldig att ta emot samtal från övriga boende och att släppa in andra studenter på överenskommen tid, mot uppvisande av giltig biljett (se nyckelkvittens).

De som ska sova i nödboendet men inte har en nyckel, får kontakta studenter med nyckel för att bli insläppta. Telefonlistor till dessa studenter finns hos KOMBO.

Om man ska bo flera nätter i nödboendet får man lämna sina saker i den under dagtid på eget ansvar. KOMBO kan tyvärr inte ansvara för privata föremål i Nödbostaden, oavsett tidpunkt på dygnet.

Vanligen behöver man inte använda nödboendet speciellt många nätter eftersom det är mycket lättare att hitta boende när man väl är på plats. Vi svarar gärna på frågor under kontorstid på expeditionen eller på telefon 013 - 28 28 05 / 013- 28 28 84 (Linköping), 011-36 34 24 (Norrköping)

Logga in

Registrera

Genom att klicka på knappen godkänner du villkoren

Avbryt

Glömt?