Boråd

Lokala boendeföreningar

I många studentbostadsområden finns en lokal boendeförening; boråd. Deras syfte är att tillvarata de boendes intresse genom att göra bostadsområdet så bra och trevligt som möjligt, samt att föra de boendes talan i hyresförhandlingen. 

Många av föreningarna har en mängd verksamheter och service för sina medlemmar. Det är allt från fester till uthyrning/utlåning av t ex sy- & borrmaskiner, gästsängar och cyklar. Medlemskapet är oftast gratis. 

Det äldsta borådet, på Flamman i Linköping, bildades 1964. 

Kårservice arbetar för att aktivt stödja bildandet av ytterligare boråd i Norrköping och Linköping och att aktivera de som nu är passiva.

 

Norrköping

Norrköping är visserligen en ny studentbostadsort (1997) men har många bostadsområden. Boråd finns just nu på Konstantinopel, Assessorn, Gripen, Vattentornet och Dalkarlen. Här nedan hittar du borådens hemsidor/Facebooksidor. 

Gripens boråd

Dalkarlens boråd 

Vattentornet

Assessorn

Konstantinopel

Linköping

Linköping har färre men större studentbostadsområden än Norrköping. Det äldsta borådet bildades på Flamman när de första studentbostäderna stod klara 1964. Nuvarande boråd finns på Flamman, Ryd samt Irrblosset. Här nedan hittar du borådens hemsidor/Facebooksidor. 

FR Flamman

FR Irrblosset

FR Ryd

 

Alla områden har inte aktiva föreningar, kontakta oss för mer information om just ditt område har en aktiv förening eller om du är intresserad av att starta en. För att ta reda på mer om boråd, vilka som finns, om vad de gör och hur allt fungerar,  klicka på Borådsguiden.

 

Beställ intyg

Här nedan kan du som varit aktiv i ett boråd eller boendeförening beställa ett intyg från oss på KOMBO som styrker ditt engagemang. Intyget skickas hem till din postadress inom 14 dagar. 

Beställ intyg här!

Logga in

Registrera

Genom att klicka på knappen godkänner du villkoren

Avbryt

Glömt?