Att hitta boende

Kort guide för bostadsjakten

Registrera dig hos bolag med kösystem

Du får en köpoäng per dag efter registrering. Ofta måste du logga in på ditt konto regelbundet för att behålla dina köpoäng. Kom också ihåg att du inte automatiskt får en bostad för att du är registrerad. Du måste vara aktiv och anmäla intresse för lediga bostäder för att få erbjudanden.

Studentbostäder: www.studentbostader.se (Linköping)

ByggVesta: www.byggvesta.se (Linköping)

Stångåstaden: www.stangastaden.se (Linköping)

StudentBo: www.studentbo.se (Norrköping)

Hyresbostäder: www.hyresbostader.se (Norrköping)

Kontakta andra bostadsbolag

Du hittar en lång lista på bostadsbolag Bostadslänkar, ännu fler bolag finns på kommunernas hemsidor (vilka finns länkade under Bostadslänkar).

Leta efter inackorderingsrum och andrahandslägenheter

Vi rekommenderar särskilt Anslagstavlan, vår annonsdatabas och Blocket. Här finns annonser för rum som inneboende, andrahandskontrakt och liknande. Var försiktig och se upp för bedragare, läs vår guide under Bli inte lurad!

Bo tillsammans med andra

Det kan vara enklare att hitta en större lägenhet och dela med andra, det är också billigare och ofta roligare än att bo själv! För att hitta andra som vill dela boende kan du registrera dig på Botillsammans.nu.

Tänk på

  • Det kan vara lättare att hitta boende på någon av de mindre orterna runt Linköping eller i Norrköping och pendla, i alla fall ett tag. Till Norrköping går Campusbussen, som är gratis för studenter. Läs mer under Pendling. Läs också Wenjias berättelse om hur det är att bo i ett inackorderingsrum i Ljungsbro.
  • Boka gärna boende på vandrarhem eller hotell ett par dagar i början om du inte hittat någonstans att bo, det är ofta lättare att hitta något när du väl kommit hit.
  • I början av höstterminen arrangerar vi nödboende om du inte har någonstans att sova när du kommer hit. Det är mycket enkelt med luftmadrasser på golvet i en lägenhet som delas med flera andra studenter.
  • Har du möjlighet är en bostadsrätt ett alternativ till att hyra en bostad.
  • Situationen är som värst de första månaderna på hösten, sedan blir det mycket bättre. På våren står det korridorrum tomma som ingen vill hyra.
  • Det kommer att ordna sig! Det kanske blir något tillfälligt i början men det kommer att lösa sig. Kom hit :)

Logga in

Registrera

Glömt?